קצת רקע על השתלות שיניים בתל אביב ובישראל
ישראל ידועה בעולם כמעצמת השתלות שיניים. חלק מהפריודונטים שמבצעים השתלות שיניים בתל אביב ידועים אף הם כמומחים בעלי שם עולמי.
השתלת שיניים מתבצעת באמצעות שתלים דנטליים, רופאי שיניים בכל הרמות מבצעים את ההחדרה הכירורגית של אותם השתלים ואת שיקום השתלים. מספר השתלים פר קפיטה (פר יחידת אוכלוסייה) הוא הגבוה בעולם וזאת בזכות התקנת מספר גבוה של שתלים ללסת ועל ידי מספר רב מאוד של רופאי שיניים שמבצעים את כירורגיית השתלים. לגבי הצלחת השתלים אנחנו לומדים מהספרות המדעית שמתפרסמת בעולם.

קצת מספרים על השתלות שיניים:
- אחוזי ההצלחה של השתלת שיניים באופן כללי הם כ-90 אחוזים.
- אחוזי ההצלחה של השתלת שיניים עם תוספת של השתלת עצם GBR (guided bone regeneration) הם
85-90 אחוזים. - הצלחת השתלות שיניים עם שיקומים נרחבים היא 80-90 אחוזים.
- הצלחת השתלות שיניים במעשנים כבדים (מעל 9 סיגריות ביום) מוטלת בספק ועלולה להיות 50-75 אחוזים.
- ההצלחה של השתלות שיניים אצל הסובלים ממחלת חניכיים עלולה להיות מופחתת ולהיות דומה לזו של המעשנים מעשנים: 50-75 אחוזים.
- מחלות כגון סוכרת לא מאוזנת ואוסטיאופורוזיס עלולות לגרום לצמצום נרחב בהצלחת שתלי שיניים.
- תחזוקה ומניעה כושלות, לא רצופות ובלתי רציפות יחד עם ביקורות רפואיות בלתי מספיקות עלולות לצמצם את אחוזי ההצלחה עד כדי כישלון באינטגרציית שתלי השיניים בלסת.
- תוכנית טיפול מהירה עם בחירת מיקרה מוטעית, ללא התחשבות ברקמות האנטומיים והביולוגיים עלולה לגרום לנזקים מיותרים אצל מטופלים והצלחה קצרת טווח של השתלים הדנטליים יחד עם השיקום הנסמך.
- חוסר ניסיון של המטפל לגבי סיבוכים אפשריים והטיפול בהם עלול לקצר את שהות השתלים בלסתות המטופל.
- ניסיון, ידע, מומחיות, התמקצעות בהחדרת והתקנת השתלים תוך התחשבות במטופל, אנטומיה וביולוגיית הריפוי הם כולם פקטורים להצלחת השתלים והשיקום הנסמך עליהם לאורך זמן ארוך מאוד.
צרו קשר עם ד"ר הירש
השתלות שיניים בתל אביב ובישראל – אחוזי הצלחה
לגבי הצלחת השתלות שיניים בארץ, הנתונים לא ידועים כי הם לא מתפרסמים. לדעתי, היות ומספר רב של רופאי שיניים לא מומחים מבצעים את התהליך הכירורגי בהחדרת והתקנת שתלים דנטליים, פועל יוצא מכך הוא יותר כישלונות. על מנת למנוע כישלונות שתלים יש להיוועץ עם רופאים מומחים, פריודונטים (מומחי חניכיים) וכירורגים פה ולסת אשר התמקצעו במוסדות הכי רציניים בארץ ובעולם ולמדו כיצד להתמודד עם כירורגיית התקנת שתלים בלסתות; החל מבחירת השתל הדנטלי דרך תוכנית הטיפול הרפואית הכירורגית, התקנתו של השתל באופן של כיבוד רקמות מסביבו והתחשבות בממצאים האנטומיים ועד לשיקומו. רק פריודונט מומחה יודע לעשות שיקולים רבים עם תהליך קבלת החלטות מתאימות לכל מתרפא ומתרפא שבא לעשות השתלת שיניים. בנוסף לחשיבות של השתלת שיניים אצל פריודונט מומחה, תחזוקת השתלים לאורך זמן, גם היא מפתח להצלחה.
בחירת שתל דנטלי (בורג דנטלי) בהשתלות שיניים
חברות רבות מייצרות שתלים דנטליים. שתלים דנטליים הם ברגים מטיטניום שעברו סטריליזציה/עיקור מסוים ונמכרים באורכים ורוחבים שונים למרפאות השיניים. כיום, ישראל היא מעצמה לייצור שתלים דנטליים. חברות ישראליות מייצרות שתלים דנטליים לשוק המקומי בכמויות של מאות אלפים בשנה. אותן חברות גם מוכרות מאות אלפי שתלים ברחבי העולם בהצלחה רבה מאוד. חלק מאותן חברות נרכשו על ידי חברות עולמיות. השתלת שיניים בתל אביב אצל ד”ר אריאל הירש מתבצעת אך ורק באמצעות ברגים דנטליים מטיטניום שעברו סטריליזציה. כדאי להתרחק מכל בורג דנטלי שעשוי מחומר אחר.
שתלים דנטליים – מה חשוב בשתל הבורגי?
פני השטח של השתל הינן דבר חשוב ביותר. היות ופני שטח השתל נקשרים עם עצם הלסת בקשר אוסאואינטגרטיבי, חשוב להבין שככל שאחוז גדול יותר של פני שטח השתל ייקשר עם העצם, כך השתל עצמו יאחז ברקמת העצם בצורה טובה יותר. ישנן חברות שידועות בייצור שתלים עם קשרי פני שטח לעצם, (BIC (bone implant contact מועדף.
ישנם גם שתלים שונים שאינם בורגיים. שיטות שונות להשתלת אותם השתלים נמצאות בפיתוח מתמיד. בכל אופן, כיום השתל הבורגי הוא המוכר והשולט בשוק השתלים. מחקר רב מושקע בשוק השתלים והתעשייה מעוניינת להביא את החידושים לשוק הרפואי במהירות.
המלצה של ד”ר הירש: לבדוק, לשאול, לקרוא מחקרים מדעיים עדכניים שבוצעו לאורך זמן – זאת ההצלחה בבחירת השתל הנכון בהתאמה למטופלים. לצורך העניין יש לשאול את רופא החניכיים – הפריודונט או אותי לגבי הסוגיה.
השתלת שיניים – תוכנית הטיפול
כשמדובר בהשתלות שיניים יש לקחת בחשבון את רצון המטופל מול האפשרויות והאופציות הטיפוליות. פרוגנוזת השיניים חשובה מאוד. ריפוי החניכיים, שליטה בזיהום, היסטוריה רפואית ודנטלית, התאמת השתלים הדנטליים לשיקומים האפשריים, דרגת הסבל של המתרפאים ועוד – כל אלה מובילים לתוכנית כירורגית פריודונטלית שיקומית. הכוונה לביצוע החדרת והתקנת שתלים דנטליים בסביבה ביולוגית ואנטומית בריאה, עם התאמת שתלים מתאימה לצורך השיקום העתידי הפונקציונלי והאסתטי.
חשוב להיוועץ בד”ר הירש או בכל מומחה עם ניסיון של פריודונט/כירורג פה ולסת לפני ההחלתה לבצע השתלת שיניים.

החדרה, התקנה וכירורגיית השתלים הדנטליים
התקנת בורג בלסת נשמעת כמו פרוצדורה פשוטה, אך ביצוע לקוי עלול להוביל לתוצאות הרסניות למטופלים ולהפוך השתלת שיניים לאירוע לא נעים בלשון המעטה. לכן, המלצתי החמה היא להיוועץ איתי או עם מומחה שיודע כיצד למקם נכון את השתל ויודע להתקינו בסביבה מתאימה באופן מקצועי תוך כיבוד והתחשבות ברקמות, עם תוכנית טיפול ידועה ומתאימה. כל אלה באים בחשבון כשהשלת השיניים מתבצעת בידי ידיים מקצועיות ומנוסות, ולכן מומלץ לבצע השתלות שיניים בתל אביב ולא ברשות הפלסטינית ובמדינות זרות כאשר אין לנו באמת את היכולת לדעת מי הרופא שמטפל בנו ומבצע בפה שלנו את הפרוצדורה הכל כך רגישה הזו שנקראת השתלת שיניים. במהלך השתלת שיניים יש להתחשב בממצאים אנטומיים, ברקמות החניכיים השונות, בטיב ואיכות עצם הלסתות, במכשור הכירורגי ובתוספות הנלוות. תחליפי העצם, כתוספות נלוות, דורשות ידע והבנה ביולוגית בעת השימוש בהם. אפילו סוג התפרים ואיכות התפירה בזמן הטיפול חשובים מאוד בנקודת הזמן הכירורגית.
ראשית, מתחילים עם סטריליזציה נכונה של המכשור הרפואי והרדמה מקומית שמבוצעת נכון ומתאימה למטופל. לפעמים אפשר לבצע הרדמה יותר נרחבת עם סדציה/טשטוש/הרדמה כללית בעזרת רופא מרדים שמגיע למרפאה. אחוז גבוה של השתלות שיניים בתל אביב מתבצעות בהרדמה מלאה. בזמן התקנת שתלים דנטליים, מתבצעות פעולות כירורגיות לשמירת הרקמות הרכות והעצם העצמונית. התוספות הנלוות, כתחליפי רמה ועצם שהוזכרו, באות לידי ביטוי בריפוי העתידי של הרקמות העצמיות. יש לקחת בחשבון את הריפוי העתידי בעת השימוש בתחליפים השונים. הריפוי יכול להיות בין 2-3 חודשים עד 7-9 חודשים. רק לאחר הריפוי הסופי מומלץ להמשיך בשיקום אצל רופא השיניים המשקם.
החלמה לאחר השתלת שיניים
החלמה מכירורגיית השתלים היא קלה עד קלה מאוד. נרשמות תרופות אנטיביוטיות ואנלגטיות שמפחיתות דלקות, זיהומים, כאבים ותופעות נלוות. רוב מטופליי מדווחים על כאבים מועטים לאחר הטיפול השתלת השיניים. מעט מהמטופלים מדווחים על כאבים סבירים ביומיים-שלושה הראשונים. מעט מאוד (פחות מאחוז אחד) מהמטופלים מדווחים על כאבים בינוניים עד גבוהים ביום הראשון לטיפול הכירורגי. טיפול אנלגטי, בעזרת תרופות, מפחית כאבים לכדי רמות קלות ביותר.
ההחלמה לאחר השתלת שיניים בתל אביב במרפאת ד”ר הירש, היא מהירה יחסית וזאת בזכות ניסיונו הרב של ד”ר אריאל הירש בביצוע השתלות שיניים, הידע, ההבנה והמקצועיות שנרכשו על ידי ד”ר הירש כמומחה לחניכיים, יחד עם הבנת רצון המטופלים.
מניעת זיהומים, בקרת רובד חיידקים ותחזוקת השתלים הינם חשובים מאוד ויש לבצעם במרפאות מומחים תוך הבנת תהליכים מכניים וביולוגיים של השתל עצמו וסביבתו.
מסקנה: כירורגיית השתלים בידיים מקצועיות, עם מומחיות מוכחת, תחזוקה ומניעת זיהומים מובילה להצלחות ארוכות טווח.

היתרונות והחסרונות של ביצוע השתלת שיניים
כניסת השתלים הדנטליים לחיינו הזניקה את רפואת השיניים לרמות טיפוליות איכותיות, הן אסטתיות והן פונקציונליות. מטופלינו בעבר נלחמו עם תותבות שונות שהיו פונקציונליות ברמות נמוכות ובלתי אסטתיות. כיום בעזרת שתלים דנטליים, מטופלינו יכולים לקבל שחזורים דנטליים אסתטיים ופונקציונליים שמשפרים את איכות החיים. שחזורים קבועים שלא נשלפים ישירות לכוסות מים או להסרה מהפה הם עדיפים למטופלינו באורח החיים שלהם. העולם מתפתח לכיוון אסתטי, ללא סיבוכים מיותרים בזמן תפקוד הלעיסה, תוך הקניית תחושת ביטחון ומקסימום נוחות – את כל אלה ניתן להשיג בעזרת שיקום נסמך שתלים באופן קבוע.
החיסרון של השתלת שיניים נמצא בידי משתיל בלתי מנוסה, בבחירת המקרה ותוכנית טיפול לא מותאמת, באי הבנת תהליכי הריפוי סביב השתלים וחוסר תחזוקה לטווחים ארוכים. בנוסף העלויות הכלכליות גבוהות יותר בהשוואה לטיפולים עם תותבות נשלפות לכוסות מים.
מסקנה: כאשר בוחנים את התועלת והיתרונות מול החסרונות, כמובן שהשתלת שיניים בתל אביב אצל רופא מומחה יחד עם תחזוקה ומניעת זיהומים ודלקות לטווח ארוך עדיפה ומומלצת מכל פיתרון אחר.
מרפאתנו מעניקה טיפול עם שתלים דנטליים תוך התחשבות מירבית ברצון המטופל, עם תוכנית טיפול מתאימה ומחושבת רפואית, רמה כירורגית גבוהה, מקצועית ומבוססת מדעית, המלצות להחלמה מהירה ושקטה, תחזוקה רצופה ורציפה ועם מניעת סיבוכים לאורך זמן.
צרו איתנו קשר לבירור על השתלות שיניים בתל אביב על ידי רופא מומחה.
שאלות תשובות:
הרופאים שהוכשרו במסגרת התמחותם בביצוע שתלים דנטליים נקראים פריודונטים – מומחי חניכיים וכירורגים פה ולסת. בדרך כלל רופאים אלו עובדים יחד עם רופאים משקמי שתלים. ניסיונם והידע העשיר שלהם בביצוע השתלות שיניים הינו נרחב ואחוזי ההצלחה שלהם גבוהים בהרבה מאלה של רופאי שיניים שאינם פריודונטים.
קודם כל יש לברר באיזה איזור בפה יש לבצע השתלת עצם ולאיזו מטרה. האם צריך להשתיל עצם בלסת העליונה או התחתונה? האם יש צורך בהרחבה אופקית/אנכית/שניהם? האם לצורך אוגמנטציית הסינוס המקסילרי? ועוד..
היות ועלולים להיות סיבוכים והשלכות לא נעימות, המלצתי החמה היא להיוועץ עם פריודונט או כירורג פה ולסת.
במידה והמטופל/ת סובל מבעיה סיסטמית כללית כמו סוכרת, אוסטאופורוזיס, מחלות לב, דם, ריאה ועוד עליו להתייעץ עם רופא המשפחה או עם הרופא המקצועי שמטפל במחלה וכמובן עם הרופא המבצע את הההליך הכירורגי. באופן כללי רק מחלות כלליות לא מאוזנות לא מאפשרות לבצע השתלות שיניים. כהגדרה, מטופלים ששייכים לקבוצות סיכון 1 ו-2 על פי ASA (ארגון הרופאים המרדימים האמריקאי) יכולים לעבור פרוצדורות ניתוחיות במרפאות בפרטיות בקהילה.
אחוזי ההצלחה הם גבוהים מאוד, אך קודם יש לבדוק את השיניים ואת הפרוגנוזה שלהן. לאחר מכן יש לבדוק עם מומחה חניכיים את כשירות הרקמות תומכות השיניים. כלל האצבע הוא שאם אפשר לשמור את השיניים הקיימות, עדיף (למה להרוס את מה שעובד?). שיניים מקוריות תמיד עדיפות על שתלים. לכן אם השיניים הקיימות עדיין מתפקדות ולא מזיקות מבחינה אסתטית למטופל עדיף להשאיר אותן ולא לבצע השתלת שיניים.
במידה ומחלות החניכיים מטופלות ובתחזוקה יציבה, אין מניעה מלבצע השתלת שתלים דנטליים. להיפך, ההצלחה גבוהה כאשר רקמות החניכיים מטופלות ויציבות מבחינת דלקות וזיהומים. לאורך זמן, מומלצת תחזוקה בבקרה פריודונטלית צמודה.
העישון מזיק לכלל מערכות ואיברי הגוף. העישון מזיק לריפוי ומחקרים מראים שעישון כבד, מעל 9 סיגריות ביום מפחית את הצלחת הריפוי סביב השתלים הדנטליים. כיום הכוונה העולמית היא להפסיק את העישון כי הוא מזיק לבריאות הכללית.
התשובה היא כן, אך קודם יש לבדוק מהם הגורמים לכישלון. לאחר הסקת המסקנות לכישלון השתלים הדנטליים, יש לטפל בגורמי הסיכון. לאחר ריפוי הרקמות יש להמשיך ולהיוועץ במומחי חניכיים, פריודונטים, לגבי המשך הבראת הרקמות.
למעשה בכל התהליך, החל מכישלון השתלים, דרך הבראת הרקמות והאפשרות לביצוע שתלים חדשים יש להיוועץ בפריודונט, מומחה למחלות חניכיים.